Cykelferie i og omkring Esbjerg

Esbjerg og omegn er et dejligt område, specielt når man er på cykel. Den enestående natur og de store flade vidder i Nationalpark Vadehavet gør området velegnet til cykelture uden anstrengende bjergetaper.

Cykelturistkort - Ta’ på cykeltur i Esbjerg Kommune
På cykelturistkortet er der ud over bykort over Esbjerg, Ribe og Bramming udvalgt 4 rundture langs Vadehavet og ind i landet alle beliggende i Nationalpark Vadehavet.

Stormflodsruten på 56 km viser rundt i det lave barske marsklandskab og ud bag havdiget - der i dag giver os alle beskyttelse mod havets voldsomme kræfter, der tidligere har kostet så mange menneskeliv.

Ho Bugt ruten på 27 km leder dig rundt langs den nordligste og mere fredelige del af Vadehavet. Den følger bugten, hvortil Varde å har sit udløb, med udsigt til Skallingen og Langli og ind i det naturskønne Marbæk Plantage og Marbækgård.

Luft under vingerne ruten på 26 km rundt på Fanø.

Vikinger og Vadehavet rute på 28 km rundt i egnen omkring Ribe forbi bl.a. Vadehavscentret og Ribe Vikingecenter.

Cykelrastepladser
Rundt om på cykelstinettet er der etableret flere cykelrastepladser, som kan findes afmærket på cykelturistkortet og cykelstikortet. Disse rastepladser er udstyret med borde, bænke, affaldsstativ og vandpost, så din drikkedunk kan blive fyldt. Derudover er der luftpumper, så dæktrykket hurtigt kan justeres.

Luftpumpe
Flere steder i Esbjerg by er der placeret luftpumper, så du let og hurtigt kan få luft i slangen og hurtigt komme videre frem på cykelstien. Cykelpumpernes placering er afmærket på cykelstikortene.

På mountainbike i Esbjerg Kommune
8 steder finder du mountainbikespor eller baner - se kort over mountainbikespor i Esbjerg Kommune