Mennesket ved Havet
Inspiration til

oplevelser i Esbjerg

Esbjerg Havn - luftfoto

Danmarks yngste by

Besøg Esbjerg - Danmarks yngste by - du vil blive forbløffet over, hvad der er hændt her på bare 150 år!  Det begyndte med en havn til landsbrugseksporten, siden blomstrede fiskeriet og nu er Esbjerg landets energimetropol. Foruden at være base for olien og gassen i Nordsøen har byen verdens største vindmøllehavn. Fra havnen går du ad den nye adgangsvej, Landgangen til bymidten med dens væld af shoppingmuligheder, et rigt cafeliv og spisesteder for enhver smag. Esbjerg har fået storbykvaliteter. Fra byens vartegn ved vandet, kæmpeskulpturen "Mennesket ved Havet", kan du skue mod ferieøen Fanø blot 12 minutters sejlads derfra. På en halv time kan du nå nogle af de bedste badestrande ved Vesterhavet, og du befinder dig lige ved Vadehavet, der er Unesco Verdensarv og nationalpark.

Attraktioner i Esbjerg

Med kæmpeskulturen Mennesket ved Havet åbner Danmarks port mod vest sig mod verden og byder velkommen til Esbjerg. Esbjerg kan tilbyde sine gæster flot kunst og arkitektur, spændende museer og ikke mindst enestående natur takket være byens beliggenhed lige ved Nationalpark Vadehavet.

Aktiviteter i Esbjerg

På cykel, til fods, på golfbanen, med fiskestangen, på glatis, i vandet - i Esbjerg er der tilbud til alle og der er meget mere end du forventer. Find informationer, download kort og brochurer her på siden eller hent trykt materiale på VisitEsbjergs velkomstcenter.

Turforslag i Esbjerg

Der er rig mulighed for at blive klogere på Esbjergs historie, hvad enten du er til guidede ture eller ture på egen hånd. Henover sommeren afholder Esbjerg Byhistoriske Arkiv byvandringer rundt i byen.

Esbjerg Havn

Energi og aktivitet på Danmarks største havn ved Nordsøen.

Kunst i Esbjerg

Esbjerg - mennesker, hav og stor kunst

Events i Esbjerg

Om sommeren summer gader og stræder af gode oplevelser med festivaler, masser af musik og andre kulturelle indslag, men også resten af året byder på et righoldigt og spændende kulturliv i Esbjerg. Se events på Kultunaut her

Shopping i Esbjerg

I Esbjerg City findes Danmarks længste gågade med specialbutikker og hyggelige caféer og i byens periferi store shoppingcentre, møbelhuse og varehuse. I Esbjerg finder du også Vestjyllands største shoppingcenter  BROEN Shopping  med butikker, spisesteder og p-pladser.

Film fra Esbjerg

Til inspiration har vi her på siden samlet en række små film om Esbjerg, byens historie og den flotte natur vi befinder os midt i. Du kan også downloade billeder fra  Esbjerg Kommunes billedarkiv , billederne kan frit benyttes med angivelse af Esbjerg Byhistoriske Arkiv.

Bramming

Bramming er placeret lige i midten af Esbjerg kommune, og på kort tid kan man komme til både Esbjerg og Ribe. Der er flere rekreative områder i Bramming og her kan du blandt andet nyde Sneum Å, Holsted Å og Ilsted Å.

Inspiration til skønne oplevelser

Foto: VisitRibeEsbjerg