Ribe Domkirke
Inspiration til

oplevelser i Ribe

Ribe VikingeCenter

Ribe er Danmarks ældste by

Atmosfæren i den middelalderlige bykerne kan ikke beskrives med ord. Den skal opleves. De brostensbelagte stræder, de velbevarede huse og mindepladerne fortæller hver sin del af den stolte historie, der går tilbage til omkring år 710.
Danmark er kendt for sine vikinger, og fra Ribe drog de i træskibe ud i Europa for at handle - og sprede rædsel. Den dramatiske fortid er synlig flere steder. I vore dage ånder alt fred og hygge - i gågaden, kunstmuseet, klosteret og de gamle spisesteder. 
Kun bruset fra vandmøllerne, klokkeklangen og vægterens aftensang bryder stilheden. Sæt god tid af til at besøge Ribe Domkirke. Fra tårnet kan du skue ud over Nationalpark Vadehavet, der er UNESCO Verdensarv, og øjne den arkitektoniske perle, Vadehavscentret. Det betagende syn kalder på nærmere udforskning.

Attraktioner i Ribe

Ribe byder på en bred og farverig palet af forskellige museer og attraktioner. Arkitektoniske perler som Domkirken og den smukke middelalderlige bykerne. Her er mulighederne uendelige og oplevelserne store

Aktiviteter i Ribe

Gå på opdagelse i naturen - den har åbent hver dag. Fra diget ved Vadehavet kan man se, så langt øjet rækker, og opleve en flora og fauna, der er ganske enestående.

Guidede ture i Ribe

Danmarks ældste by Ribe har en lang, fantastisk og dramatisk historie. Tag med en Ribe guide og få en helt særlig oplevelse, til fods rundt i gader og stræder, der er fortællinger alle vegne.

Vægterrundgang i Ribe

Følg vægteren, lyt til hans sange og historier, når han hver dag fra juni til oktober går sin traditionelle runde gennem byens historiske gader. Ribes vægtere formår at skabe en helt særlig stemning, hvor man lever sig ind i en tid, længe før moderne politifolk og alarmer.

Vikingerne i Ribe

I år 700 grundlagde vikingerne en markedsplads, som gennem sin 1300 år lange historie har udviklet sig til nutidens Ribe, Danmarks ældste by.

Museer i Ribe

En tur på museum er et must når du holder ferie i Ribe. Kig forbi museet Ribes Vikinger hvor historien ligger for dine fødder, se Ribe Kunstmuseums smukke samling af dansk kunst, besøg Domkirkemuseet eller Det Gamle Rådhus, mulighederne er mange.

Events i Ribe

Om sommeren summer gader og stræder af gode oplevelser med festivaler, masser af musik og andre kulturelle indslag, men også resten af året byder på et righoldigt og spændende kulturliv. Se events på Kultunaut her

Shopping i Ribe

Det gamle bymiljø gør shoppingturen til en særlig oplevelse. Spændende specialbutikker ligger som perler på en snor.

Film fra Ribe

Til inspiration er der her på siden samlet en række små film om Ribe og omegn, byens historie, vores attraktioner og den flotte natur vi befinder os midt i.

Se flere fascinerende og skønne oplevelser i området

Foto: VisitRibeEsbjerg