ribes-historie

Ribes historie

Foto: VisitRibeEsbjerg

Med sin fornemme status som Danmarks ældste by, tilbyder Ribe en helt enestående atmosfære. Kun få steder i landet finder man som her en så velbevaret middelalderlig bykerne med brostensbelagte gader, gamle bindingsværkshuse og en storslået domkirke i centrum.

Overalt i Ribe finder man også detaljer, som de fleste andre byer har mistet for længst. En vandring gennem den gamle bydel er en vandring tilbage i tiden. En stor del af byens smukke bygninger kan kædes sammen med berømte personer og perioder i byens tusindårige historie, hvilket bl.a. de mange mindetavler vidner om.

Lærde ripensere

Læs blandt andet om Jacob A. Riis, der ung og ulykkeligt forelsket forlod sin fødeby Ribe med kurs mod Amerika og drømmen om et nyt, rigt liv.

Historiske ripensere

Læs blandt andet om Dronning Dagmar der i 1205 blev viet til Kong Valdemar Sejr og kom derpå til Ribe. Parret boede på Riberhus Slot på Slotsbanken.

Ribes opfindere

Læs blandt andet om Emil Christian Hansen, født i Ribe, ekspert i gæringsfysiologi og fadder til moderne ølbrygning på verdensplan.

Vikingerne i Ribe

I år 700 grundlagde vikingerne en markedsplads, som gennem sin 1300 år lange historie har udviklet sig til nutidens Ribe, Danmarks ældste by.

Ribes storhedstid

Ribe blomstrede som Danmarks eneste Nordsøhavn i middelalderen, og tilstedeværelsen af repræsentanter fra både kirken og kronen understregede Ribes be...

Velbevaret middelalderby

Allerede i 1899 dannedes en turist- og bevaringsforening, og i 1963 vedtog Ribe Kommune bevaringsbestemmelser for hele den gamle bykerne. Ribe er såle...

Ribes historiske tidslinie

Vigtige årstal og begivenheder i Ribes historie.

Kirker og klostre i Ribe

Ribe Domkirke og Sct. Catharinæ Kirke og Klostergård er de eneste to prægtige komplekser, der er levnet af alle Ribes middelalderlige kirker, klostre,...