Oplev Mandø

Foto: VisitRibeEsbjerg

Mandø har sin helt egen døgnrytme, som også præger de fastboendes liv. Selvom den nærmeste by, Vester Vedsted, kun er 11 kilometer væk, er der mentalt langt for øens venlige og stolte indbyggere.

Farvede pæle markerer en række ruter, hvor naturen og fuglelivet generøst viser sig frem, og fårene græsser på digerne. Sandbanken Koresand sydvest for øen er i sig selv en tur værd. Her er det muligt at finde rav, tage en dukkert i Vesterhavet og se på sæler.

Mandø Kirkes historie er præget af naturens til tider voldsomme luner. Stormfloder tog øens to første kirker i 1500 og 1600-tallet, og belært af fortiden er den nuværende, hvidkalkede kirke fra 1639 bygget på øens højeste punkt. Byen er nu beskyttet af et havdige, så Mandø-boerne kan imødese elementernes rasen uden at frygte for deres eget og dyrenes liv.

Oplevelser på Mandø

Øens vartegn, Mandø Mølle, hilser de ankomne velkommen allerede ved første glimt over diget. Velankommet på øen kan man så dykke ned i den cocktail af oplevelser, som øens kultur, traditioner, historie og natur byder på.

Naturoplevelser på Mandø

Marskøen Mandø ligger midt i Nationalpark Vadehavet , og har status som vildt- og naturreservat. Året rundt er der mange naturoplevelser på Mandø. I yngle- og træktiden er øen et paradis for fugleelskere, og lyngen blomstre violet i foråret.

Transport til Mandø

Midt i Nationalpark Vadehavet ligger Danmarks eneste ø, som kun kan nås ved lavvande. Den offentlige vej, Låningsvejen, er hævet over havbunden, men den oversvømmes stadig to gange i døgnet af tidevandet.

Spis på Mandø

Efter en dag med mange indtryk og naturoplevelser, frister Mandøs spisesteder med variationer af god dansk inspireret af Vadehavet. Det er også muligt at smage på de lokale specialiteter eller købe dem med hjem.

Sov på Mandø

På øen finder du overnatningsmuligheder i alle prisklasser og for enhver smag, til dig, din familie og venner. Her er plads til alle, der trænger til fred og ro i naturskønne omgivelser, og på alle årstider.

Film om Mandø

Her finder du en række film om Mandø, øen i Nationalpark Vadehavet, der har sin helt egen døgnrytme. Den nærmeste by, Vester Vedsted er kun 11 kilometer væk. Naturen og fuglelivet viser sig generøst frem og fårene græsser på digerne, tiden er nærmest gået i stå.

Tag på ferie i Danmark med Ø-passet

Få inspiration til at besøge 37 danske øer. Glæd dig til helt unikke oplevelser på øerne, der hver har sin charme, natur, befolkning og attraktioner.  Bestil det online her

Nationalpark Vadehavet

Nationalpark Vadehavet er dansk natur i verdensklasse. Her findes et spektakulært dyreliv, og områdets betydning rækker langt ud over Danmarks grænser.

Området byder på mange oplevelser

Foto: VisitRibeEsbjerg