mando-molle

Oplevelser på Mandø

Foto: VisitRibeEsbjerg

Øens vartegn, Mandø Mølle, hilser de ankomne velkommen allerede ved første glimt over diget. Velankommet på øen kan man så dykke ned i den cocktail af oplevelser, som øens kultur, traditioner, historie og natur byder på.

Her er højt til himlen og plads til fordybelse og afslapning, tag ud på egen hånd eller tag med på en guidet tur, og oplev den unikke ø-natur på tæt hold. Mandøhuset (Hjemstavnsmuseum), kirken, redningsstationen og vandstandssøjlen fortæller om øens kultur historie, og på en dejlig vandretur rundt på øen giver de en samling af yderst pittoreske fotomotiver.

Mandø på egen hånd

Vi anbefaler en tur rundt i Mandø by på egen hånd, og efter turen kan øens smukke og særlige natur udforskes, enten til fods eller på cykel.

Værd at vide om Mandø

Information om Mandø

Mandøs historie

Mandø, øen i Vadehavet imellem Rømø og Fanø, nok en af Danmarks fredeligste øer og har derfor ikke mange lighedspunkter med de andre ferieøer langs Vadehavet.

Mandø Museum - Mandøhuset

Besøg Mandøhuset, som er et gammelt skipperhjem fra 1800-tallet. Fremstår som da huset var beboet - som om skipperfamilien bare lige er ude et øjeblik.

Mandø Mølle

Mandø Mølle er øens højeste bygning, der kan ses på lang afstand, og som derfor naturligt er blevet øens vartegn.

Mandø Kirke

Mandø Kirke er fra 1639 og er den tredje kendte kirkebygning på Mandø. De tidligere kirker er taget af havet.

Naturudstillingen på Mandø

Besøg den spændende Naturudstilling om Mandø og få viden om naturen og livet på vadehavsøen Mandø

Redningsstationen på Mandø

Redningsstationen ejes af Mandø Museum. Den fungerede som redningsstation fra 1912 til 1961.

Stormflodssøjlen på Mandø

Stormflodssøjlen står på vejen gennem klitterne forbi redningsstationen ned til havet. Den fortæller om Mandøs nærkontakt med det ikke altid fredelige Vadehav.

Oplev hele området

Foto: VisitRibeEsbjerg