site logo
Med traktorbussen til Mandø

Transport til Mandø

Midt i Nationalpark Vadehavet ligger Danmarks eneste ø, som kun kan nås ved lavvande. Den offentlige vej, Låningsvejen, er hævet over havbunden, men den oversvømmes stadig to gange i døgnet af tidevandet.

Trafikken mellem Mandø og fastlandet afskæres to gange i døgnet af tidevandet. Hvis du tager en af traktorbusserne over vaden, omsluttes ud straks af den høje himmel og landskabets dynamik.

Traktorbusser
I sommerhalvåret krydser to traktorbusser dagligt vaden til og fra Mandø. Det kan anbefales at køre til Mandø med traktorbusserne. Det er i sig selv en stor oplevelse, og så kommer man til og fra Mandø i god behold. De to selskaber er stort set identiske, men deres afgangstider varierer. Kig ind på bussernes hjemmesider og se køreplaner.

I egen bil
Kender man tidevandet kan man tage på tur i egen bil via Låningsvejen til Mandø. Information om høj- og lavvande kan ses på dmi.dk, her kan du se hvordan vandstandsprognosen skal aflæses.

Ved kørsel i egen bil til Mandø
Ring til VisitRibeEsbjerg på +45 75 42 15 00 eller til Ellen fra Brugsen på Mandø på +45 75 44 51 02 og få information om tidevandet.

Låningsvejen til Mandø

Låningsvejen til Mandø

Download pdf

Kort over Mandø

Kortet viser vandre- og cykelstier på Mandø.

pdf / 6.88 MB