Havet tæt på Esbjerg Havn
Inspiration til

oplevelser i Vadehavet

Sæler i Vadehavet

Verdens vigtigste vådområde

Vadehavet er Danmarks største nationalpark. Det er et på mange måder storslået naturområde, som bare skal opleves. Stilheden, foranderligheden og det uendelige landskab vil sætte sig som et stærkt minde. Vadehavet og marsken er et af verdens mest værdifulde tidevandsområder med helt afgørende betydning for ynglefugle, fisk, havpattedyr og planteliv. Fire gange i døgnet flyttes en milliard kubikmeter vand i Vadehavet, og der er store kræfter i spil når tidevandet på dramatisk vis flytter rundt på sand og mudder og skaber revler og sandbanker.

Nationalpark Vadehavet

Vadehavet er et af verdens vigtigste vådområder. Et stort, unikt naturområde fuld af liv og oplevelser. Vadehavet er det blanke, stille vand og samtidigt det stormende hav på ydersiden af diget. Vadehavet sprudler af liv, i luften, i det lave vand og under vadens overflade.

På tur i Vadehavet

Oplev naturen på egen hånd eller med guide. Hvis du vil vide mere om naturen omkring Ribe og det unikke Vadehav, så kan vi anbefale, at du begynder din opdagelsesrejse med et besøg på  Vadehavscentret  - et sted for hele familien.

Oplev Mandø

Mandø har sin helt egen døgnrytme, som også præger de fastboendes liv. Selvom den nærmeste by, Vester Vedsted, kun er 11 kilometer væk, er der mentalt langt for øens venlige og stolte indbyggere.

Vadehavscentret - Porten til UNESCO Verdensarv

Foto: VisitRibeEsbjerg

Fanø

Så tæt på og dog så forskellig fra storbyen, venter den lille ø med de store oplevelser i Nationalpark Vadehavet. På den korte færgeoverfart fra Esbjerg til Fanø lægger man afstand til hverdagens stress og jag.

Skallingen og Langli

Skallingen er natur, hvor strøm og vind bygger op og river ned. På Langli er fuglelivet enestående - både for ynglefugle og trækfugle. Og sælerne slapper af mellem fisketurene i Nordsøen ved Skalling Ende.

Strandliv ved Esbjerg

I læ for Vesterhavets vinde bag halvøen Skallingen ligger Ho Bugt med dejlige børnevenlige strande kun få kilometer fra Esbjerg og med en vidunderlig udsigt til vadehavsøen Fanø. På Fanø finder du en af Danmarks absolut bedste sandstrande hvor der må køres på stranden.

Film om Vadehavet

Foto: VisitRibeEsbjerg

Helt særlige oplevelser i området

Foto: VisitRibeEsbjerg