Landgangen i Esbjerg

Landgangen

Foto: Torben Meyer
Attraktioner
Bygningsværker og bymiljøer
Landgangen - ny sikker korridor for fodgængere og cyklister mellem Dokhavnen og Esbjerg by.
Adresse

Havnegade

6700 Esbjerg

Kontakt

Landgangen er navnet på den nye cykel- og gangsti, som i rustrødt stål bugter sig fra Esbjergs bymidte til Dokhavnen. Meget passende er den nye forbindelse indviet netop i jubilæumsåret 2018, hvor både havn og by fejrer, at det er 150 år siden at begge dele opstod med det statslige byggeri af en havn ved Esbjerg. 

Om Landgangen og Havnepromenaden
Landgangen er udformet som en trægren af cortenstål, der strækker sig fra byen hen over Kleven og helt ned på havnen. Landgangens usædvanlige form resulterer i mange overraskede vinkler og kurver, der giver en række fine opholdspladser, stiforløb og udsigtspunkter.

Den brændte, orangebrune farve fra cortenstålet betyder, at Landgangen føjer sig naturligt ind i Klevens og Byparkens landskabelige billede. Og stålets råhed knytter forbindelse til havnens industrihistorie og byens urbane liv.

Havnepromenaden løber langs Havnegade. Mens Landgangen er bygget i stål, er Havnepromenaden støbt i beton og med stål til afgrænsning mv. 

Landgangen er ca. 250 m rundt om Havneadministrations-bygningen og ca. 65 m fra landskabshøjen foran Havneadministrationsbygningen til Dokhavnen. Havnepromenaden er ca. 280 m lang.

Adresse

Havnegade

6700 Esbjerg

Facilities

Arkitektonisk interessant

Bro

Byrum

Sidst opdateret af