Natur- & Kulturformidlingscentret Myrthuegård

På Natur- og Kulturformidlingscentret Myrthuegård fortælles historien om naturen og kulturen i Marbækområdet og Vadehavet til dagtilbud og skoler i Esbjerg Kommune samt til andre målgrupper gennem bl.a. naturvejledningsture, den årlige Nationalpark/Marbækdag og ikke mindst udstillingen "Hvor Å, Hav og Mennesker Mødes".

Myrthuegård er en del af MYRTHUE - Natur, Kultur & Læring og tilbyder natur- og kulturformidling til kommunale og selvejende dagtilbud og folkeskoler i Esbjerg Kommune samt til andre målgrupper. Hertil kommer naturvejledningsture, den årlige Nationalpark-/Marbækdag, personalearrangementer, kurser og foredrag.

Myrthuegård blev købt af Esbjerg Kommune i 1993 og ligger i Nationalpark Vadehavet tæt ved Varde Ås udmunding, og hvor Verdensarv Vadehav udpeget af UNESCO, begynder.

Der er forskellige læringsfaciliteter som Feltstationen, AstroLab, udstillingen ”Hvor Å og Hav og Mennesker mødes”, køkkenhave og meget andet. På området findes hytter og shelterplads til overnatning, samt møde- og værkstedslokaler, der har mange benyttelsesmuligheder. På Myrthuegård findes også Fælleskontoret for hele MYRTHUE - Natur, Kultur & Læring.

Godt udgangspunkt for gåture
Myrthuegård er et godt udgangspunkt for en gå tur til Vadehavet eller rundt i Marbækplantage. Der er parkeringsmulighed, adgang til toilet og udstillingen ”Hvor Å, Hav og Mennesker Mødes” inkl. biograf er åben hver dag fra kl. 10.00-20.00. Der er gratis adgang med indgang fra gården, hvor du finder et skilt med ”Udstilling”. I selvvalgsbiografen er er fem forskellige film på repertoiret. Det er gratis at besøge biografen, og der er plads til en større gruppe på samme tid.

Gæstepavillon
Mindre grupper op til 15 personer er velkomne til uanmeldt på hverdagsaftener og i weekender at benytte borde og bænke, hvis ikke der er et arrangement eller andre besøgende. Hvis der er anmeldte grupper i området, er I velkomne til at spise medbragt mad i Gæstepavillonen i Storhaven. Det er dog ikke tilladt at have bål eller grill på Myrthuegård.

Feltstationen
I skoven findes seks små hytter med hvert sit tema, som repræsenterer naturtyper og landskabet. De er udviklet med udgangspunkt i fortællingen om den danske eventyrer Jens Bjerre og hans berømte rejser. Hytterne er åbne. Målgruppen er 0-6 årige børn, men hele familien kan være med. I weekender og på hverdagsaftener, når der ikke er formidling med børnegrupper, er Feltstationen åben for oplevelser for familier med børn.

Shelter
På området findes tre shelters, som efter aftale lånes af mindre grupper.

Kontakt
Tel. +45 76 16 81 00 eller myrthue@esbjergkommune.dk

Myrthuegård udlejes ikke til private arrangementer.