vadehavet-mennesker-paa-vadehavstur-i-nationalparken

Nationalpark Vadehavet

Foto: VisitRibeEsbjerg

Vadehavet er et af verdens vigtigste vådområder. Et stort, unikt naturområde fuld af liv og oplevelser. Vadehavet er det blanke, stille vand og samtidigt det stormende hav på ydersiden af diget. Vadehavet sprudler af liv, i luften, i det lave vand og under vadens overflade.

Intet andet sted i kan man opleve så mange fugle i træktiden, forår såvel som efterår. Vadehavet kan nærmest sammenlignes med en international lufthavn hvor millioner af fugle hvert år mellemlander og tanker op, inden turen går videre til deres yngleområder. For dem er Vadehavet et bugnende spisekammer som blotlægges ved ebbe. Det er også i Vadehavet, at man finder Danmarks største bestand af sæler, ligesom det lave, varme vand er opvækstområdet for mange af vore vigtigste fiskearter.

Vadehavet byder på et væld af fantastiske naturoplevelser. Naturen har åbent hver dag og belønner hvert besøg med nye overraskelser.

Vadehavet som verdensarv
Hele det 500 km lange tidevandsområde, der strækker sig fra Blåvandshuk i Danmark gennem Tyskland til Den Helder i Holland, har status som verdensarv. UNESCO Verdensarv (23. juni 2014).

Læs TV Syds artikel om verdensarven og hvad der gør Vadehavet unikt

Vadehavscentret - Porten til UNESCO Verdensarv

Vadehavscentret - Porten til UNESCO Verdensarv. Nordisk udstilling om Trækfuglenes Vadehav.

På tur i Vadehavet

Oplev naturen på egen hånd eller med guide. Hvis du vil vide mere om naturen omkring Ribe og det unikke Vadehav, så kan vi anbefale, at du begynder din opdagelsesrejse med et besøg på  Vadehavscentret  - et sted for hele familien.

Oplev Mandø

Mandø har sin helt egen døgnrytme, som også præger de fastboendes liv. Selvom den nærmeste by, Vester Vedsted, kun er 11 kilometer væk, er der mentalt langt for øens venlige og stolte indbyggere.

Ferie i Danmark med Ø-passet

Få inspiration til at besøge 37 danske øer. Glæd dig til helt unikke oplevelser på øerne, der hver har sin charme, natur, befolkning og attraktioner.

Nationalpark Vadehavet

Nationalpark Vadehavet er dansk natur i verdensklasse. Her findes et spektakulært dyreliv, og områdets betydning rækker langt ud over Danmarks grænser.

Nyttige links

Mere information og viden om Nationalpark Vadehavet.

UNESCO Verdensarv

Film fra Vadehavet

Mit Vadehav

Ella Bellas Eventyr

Nationalpark Magasin

Dyrelivet i Vadehavet

Højvandskalender

Vadehavets østers

Få flere oplevelser i området

Foto: VisitRibeEsbjerg